Monday, 25 July 2011

Miscellaneous..

Assalamualaikum wrt. wbt.

First2 nak cakap, RINDU MAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO MUCHHHHHHHHHHHHHHH


tak sabar tunggu mama balik, tapi haish, minggu ni minggu mid semester exam, so tak leh balik, STUDYYYYY!!!

haish bongok nye kena ada exam.. tak suka tak suka!

but that's not my topic for today, topik saya pada hari ini mengenai negeri (kdg2 negara) asal saya.

hehe. orang biasa tanya, "zaki, kau orang mana?"
aku pon menjawab, "orang kelantan"
then dia tanya, "rumah kat mana?"
aku pon menjawab, "Gombak"
then tanya pulak, "asal kau muka cam orang pakistan?"
aku pon jawab, "bapak aku orang bangladesh"
then dia tanya, "then asal kau tak nampak cam orang bangladesh?"
aku pon jawab, "mak aku melayu"
tanya plak, "betul?"
aku pon jawab, "betul la bongok -.-"
last2 aku akan belah atas alasan nak pergi kencing, atau nak pergi study. hahaha

tapi hakikatnya, lepas seminggu orang lain akan tanya soalan yang sama.. haish.. sabo je laaa...
nak wat camne, inilah takdir. hehehe

tapi aku bersyukur dapat jadi mix, semakin handsome aku menjadi. AHAHAHHAAHHAHA
bak kata Asna Qistina, "Abang Zaki KOYA"
hahaha


ohh nak cerita kan, haritu aku balik rumah, ada housewarming party, agak lama jugak laa.
hehehe. then mama and Mak Long tanya saya, "abang, kenapa kalau bukak FB abang mesti ada je perempuan yang post and komen..
saya pula menjawab, "entah laa"
diorang pon tanya, "abang ni gatal lah..."
then dengan bangga, saya pon berkata, "mama, bukan salah abang, anak sulung mama ni hensem..."
mama pon berkata, "sabo je laaa........"

hahahhaa. macam apa jeeee...
macam apa jeee ni adalah trademark baru lepas ~tangan di dada mata ke atas~ dan bongok -.-
aku nak tukar trademark ni sebab orang kata bongok tu kejam. so aku dengan baik hati tukar laa trademark aku.. hehehehhehe


itu saje je kot utk mlm nie, Wassalam, dan Salam 1Malaysia!

Friday, 15 July 2011

Khas Buat Ibuku..

Assalamualaikum,

Lamo benar aku tak update blog an an an. sorry laa kepada semua peminat2 saya di luar itu, saya tahu korang semua dok asyik2 bukak page saya tunggu abang zack nak post bila. ahahhaha. bak kata Asna Qistina, "Abang Zaki KOYA sokmo!"

okay back to the cerita, mama nak pergi UK hari isnin ni, ada conference. inilah kali pertama mama akan pergi ke luar benua tanpa papa. risau jugak kat mama, takde lelaki yang hensem, dan buff macam saya dan papa ( KOYA) mama pergi dengan angah and adik. aku risau banyak duit mama akan habis membeli makanan utk diorang drpd beli t-shirt untuk saya. wakakakakkaka

takpe la, aku tak leh harap kat angah nak jaga mama ku yang tersayang. haritu tinggal beg kat singapura -.- tu kat singapura ok lagi, ni kat UK, doakanlah wafi takkan buat apa2 yang bukan2. Kepada wafi, "take this as your test of adulthood, kalau leh pass, i trust you"

as for lutfi, just one pesan, DONT EAT TOO MUCH :)

mama, jangan panik sangat, chillax, relax, relax, relax. Allah ada bersama mama, dont worry. abang sayang mama! muah muah muah.
ohh mama, jangan lupa beli baju banyak2 untuk abang, and abang nak jersi Man Utd yang original tau...

itu saje kot, sekian terima kasih.

Wassalam.