Saturday, 14 May 2011

The End..

Assalamualaikum pembaca2 sekalian, aku ingat menceritakan tentang pengakhiran. hehehe.

akhirnya satu lagi semester di Pusat Asasi Universiti Islam Antarabangsa, walaupon ini semester pendek.

banyak perkara yang best berlaku pada aku sem nie. ni nak buat dlm bentuk numbering. huhu.

1. dapat kawan baru - new sem, new friends. masuk kelas baru Physics 2, and also Maths 2. dalam kelas fizik 2, mmg ramai member2 yang best, tak nak sebut nama, takut tertinggal orang plak. hehe. also dapat best friend baru, someone very special. hehe. dia ni mmg my best mate masa short sem. hehe. tak nak sebut nama, takut orang jealous xDD mesti lepas baca ni dia tu kembang gila. hehehehe.

2. bilik baru - bilik baru, compartment baru, ubah perabot. hehe. almost kena saman, first time. ehhe. ++ bilik tingkat 1, terbaik lah, tak yah naik tangga lama2. hehe

3. semangat baru - masa sem lepas, banyak main2. so this sem rajinkan diri skit. actually, rajinkan diri banyak. ehhe. mmg rajin oh sem nie, bukan rajin blajar saje, rajin gi surau, gi masjid, bangun awal. hahaha. mesti wat mama bangga ^_^

4. hobi baru - DEBATE DEBATE DEBATE!!!

tu je kot. hehe. baru lepas exam maths 2 pagi tadi, now kat rumah. cuti seminggu je, sebab aku jadi committee ta'aruf week. insyAllah it will be a good experience.

okay that's all for now. bye bye ! assalamualaikum!! :DDD

Monday, 9 May 2011

Pasar Malam..

Assalamualaikum semua! sorry lama gila tak update blog. takde masa, padahal malas je pon. hahaha.

topik pada hari ini :

Pasar Malam (seperti di atas)
biar aku wat entry ni macam speech first government speaker dalam debate. ahahhaha

What I mean by Pasar Malam?
Pasar malam is a wet/dry market where many things are sold, for example... dah laa aku tak leh nak skema sangat -.-


okay, first pasar malam aku pergi adalah pasar malam kat seksyen 17, bersebelahan dgn UIA PJ ( kalau ingat dgn betul la..) tak berapa ingat pasar malam nie dlu2, maklum lah, kecik lagi.

2nd pasar malam adalah pasar malam kat taman melati, 2001-2010. mmg suka sangat laa pasar malam nie. every friday lepas ngaji papa mesti bawak pergi pasar malam. beli benda sama, jumpa orang yang sama. hahaha. normal menu untuk pasar malam : nasi dagang, burger, ice blended. ni satu set kira, untuk 3 beradik. ahhaha. tapi skrng dah tukar dah menu, nak jaga badan aku yang dah tough, haha.

now back to where it all started, pasar malam seksyen 17, sebelah UIA PJ. wakakaka. im back where it all started. grew up in PJ, now back in PJ. i made one complete revolution in my life, time does fly. fuuh. hahaha.
menu aku kat pasar malam ni pon lebih kurang je, jgn beli lebih 5rm! hahaha.


Dulu pergi pasar malam ngan adik beradik, papa and mama. but nowadays pergi dgn kawan2 yang tersayang. sejak masuk uia ni jarang jugak laa miss pasar malam nie. haha. aku rasa aku gi pasar malam lagi banyak dr aku gi kelas fardhu ayn xDDD

skrng ni aku ada di rumah, tapi esok ku akan pulang ke UIA. sbb esok hari pasar malam, and dah janji nak belanja orang kat pasar malam sok, so kena balik laa. hehehehe. tu je kot setakat ni.

Trima kasih kerana membaca!! :DD

Wassalam..