Sunday, 27 February 2011

Menyanyi..

Assalamualaikum wrt wbt pembaca sekalian,

hari ini aku ingin mencerita pasal menyanyi. aku suka menyanyi, sebab suara aku sedap ^_^
menyanyi ni, cara yang bagus untuk menghilangkan stress. serious aku kata, bila korang menyanyi, dan suara korang tak sedap, stress akan keluar semasa menyayi. sebab stress = tak best, tak  best = tak sedap, tak sedap =suara korang. sorry kalau ada yang terasa :)

ni ada satu cerita yang aku mengalami semasa study kaw2 untuk computer 1 masa exam week 2 minggu lepas.dekat library, aku ada di meja kanan sekali, belajar sorang2. depan aku, member2 engenius aku, meor ngan rafiq, kat meja kiri sekali, sarah nasution, kawan facebook (dia jual mahal sgt sampai tak nak tegur aku. hahahaha). kat meja di antara aku ngan sarah, tu ada sorang perempuan dok study maths 2, rasanya. masa study tu, aku dok dengar ipod nano mahal aku. hehe. then tibe2 aku dengar suara yang kurang sedap, ingatkan ipod aku rosak, so aku bukak laa earphone mahal yang aku beli masa kat singapura. lepas bukak earphone, suara itu masih ada. aku pon pandang kat meor ngan rafiq. rafiq cam biasa buat bodoh, meor bagi aku muka pelik, cam sial pon ada muka dia. hehehehe. then aku pandang sarah, masih menjual mahal. then tengok perempuan meja sebelah aku, rupanya dia dok menyayi, dlm library pulak tu, aku notice, semakin lama, semakin kuat suara. hahahahaha. sume orang dok pandang dia, tapi tak tau laa dia perasan ke tak, tapi buat bodoh je dia. hahahahaha. aku pon dok ketawa, ingat nak join dia menyayi, tapi malu plak. hahahaha. aku usha meor, dia masih buat muka bodoh. hehehehe. then orang azan, aku ingat nak tegur dia soh stop menyanyi, tapi sebab terlalu tahan suka, aku belah gitu. hahahahahaha. insyAllah kalau ada rezeki aku akan jumpa dia lagi, tapi buat masa sekarang, aku akan panggil dia 'budak bising' hahahahaha.

moral of the story, nyanyi laa, tapi nyanyi di tempat yang betul, library, bukan tempat sesuai untuk menyanyi kuat2, unless suara kau sedap cam aku. ahhahha.

sekian, terima kasih :)
 wassalam

4 comments:

  1. HHAhaha...nynyi utk hilangkan stres...nice...

    ReplyDelete
  2. owh..sore abang sedap ehh? cheja tak penah dgr..kalu sore abang sedap pon tentu sekali sbb menurun dari cheja..

    ReplyDelete
  3. abe capik : mmg hilang stress. huhuhu.
    che ja : mmg sedap pon, nanti kita berdua duet yer...
    wan : biasa laa ;)

    ReplyDelete